23 Ιουλίου 2010

ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ - ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε αυτούς που θα ήθελαν να συμμετάσχουν ότι το European Schoolnet διοργανώνει το διαγωνισμό eLearning Awards    http://elearningawards.eun.org.
Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη καινοτόμων ιδεών και βέλτιστων πρακτικών στην χρήση των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση. Η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων είναι η 28η Σεπτεμβρίου 2010.

Στην Ελλάδα ένα από τα χαρακτηριστικά που υπάρχει στη νοοτροπία των ανθρώπων και επιχειρήσεων είναι ότι όλοι θέλουν να γίνουν αφεντικά αλλά κανένας συνέταιρος.

Όλοι θέλουν να γίνουν «Πρόεδροι» αλλά κανένας μέλος. Αναλογικά με τον πληθυσμό της η Ελλάδα είναι, αν όχι η μοναδική, ίσως από τις λίγες χώρες που διαθέτουν τόσο μεγάλο αριθμό αφεντικών και προέδρων. Ακόμα χειρότερα κανένας από όλους αυτούς τους «κατόχους τίτλων» δεν έχει τη διάθεση να συνεταιριστεί ή να συνεργαστεί με τον άλλο.

Το Ερώτημα της Ημέρας είναι ξεκάθαρο: "Ποιο μπορεί να είναι το μέλλον μιας χώρας στην οποία όλοι θέλουν να γίνουν αφεντικά και πρόεδροι και κανένας δεν έχει τη διάθεση και προθυμία να συνεταιριστεί ή να συνεργαστεί με τον άλλο;"

Γιάννης Κίτσος, Bsc, Msc

Οικονομολόγος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: