16 Ιουνίου 2010

ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΘΡΑΣΟΣ!!!

Κυριοι συναδελφοι,
Πριν απο λιγους μηνες ενοικιασαμε ενα μικρο διαμερισμα για επαγγελματικη στεγη.
Το μισθωμα ηταν € 650 / μηνα.
Ο ιδιοκτητης δεν ηθελε να υπογραψει την εντολη αναθεσης προβαλλοντας "λογους εντιμοτητας", οτι ειναι μηχανικος, ειναι κυριος και ο λογος του ειναι συμβολαιο.
Οταν ηρθε η ωρα της πληρωμης, τοτε ο κυριος ξεχασε οτι εχει λογο που ειναι ισος με συμβολαιο!

Την αμοιβη τη ζητησαμε και προφορικα και γραπτως. Ακολουθει αντιγραφο της επιστολης μας (3/5/2010) με καλυμενα τα ονοματα των συμβαλλομενων για ευνοητους λογους:
</meta>

Προς:                                                                                                                              
Κοινοποιηση:
Λογιστηριο: κ. 
Νομικο:
ΘΕΜΑ:  ΜΕΣΙΤΙΚΗ ΑΜΟΙΒΗ
Αξιοτιμε κυριοι,
Την Παρασκευη 20/11/2009 και αφου επισκευθηκαμε το διαμερισμα που ειχατε προς ενοικιαση στην οδο Α__ αριθ. __περιοχη___ στην Αθηνα, Αναθεσατε στο γραφειο μας να σας υποδειξουμε ενδιαφερομενο επαγγελματια ενοικιαστη προς € 650/μηνα.
Η αναθεση όπως και η επιδειξη του διαμερισματος εγινε μεσω της κας Δ_____ για λογαριασμο σας, την οποια ενημερωσαμε ότι στη περιπτωση που μισθωσετε το διαμερισμα σε πελατη του γραφειου μας, η αμοιβη του γραφειου μας ανερχεται σε ποσο ισο με 1 (ένα) μισθωμα, πλεον Φ.Π.Α. 

Στη κα Δ___  αφησαμε αντιγραφο Εντολης Αναθεσης προς υπογραφη αν και μας  διαβεβαιωσε ότι η προφορικη της υποσχεση είναι από μονη της Εντολη Αναθεσης.
Την ιδια εβδομαδα, προτειναμε το διαμερισμα σας σε πελατη του γραφειου μας, την Οδοντιατρο κα Μ___ η οποια εδειξε ενδιαφερον και ανταλλαξαν τηλεφωνα με την κα Δ___

Η κα Μ__η οποια ειχε επισκευθει και αλλα διαμερισματα, τελικα κατεληξε σε συμφωνια μαζι σας τον Ιανουαριο 2010, οποτε και σας κατεβαλε την εγγυηση που ζητησατε.
Στις 15 Φεβρουαριου 2010 υπεγραψατε 12ετες συμφωνητικο μισθωσης επαγγελματικης στεγης με την κα Μ__ προς €650/μηνα, χωρις όμως να μας ενημερωσετε για τη συμβαση όπως ειχατε υποχρεωση.
Η Εντολη για την Αναθεση του ακινητου σας παρεμεινε  “Προφορικη Εντολη” την οποια συμφωνια οφειλετε να σεβαστητε για “λογους εντιμοτητας” που ειχατε προβαλλει οταν σας ζητησαμε γραπτως την Εντολη Αναθεσης Μισθωσης. 
Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου εντος 3 ημερων για την τακτοποίηση της ωφειλομενης Μεσιτικής Αμοιβής: €650 + € 136,50 = €786,50.

Για καταθεση στην Τραπεζα:                               
Αριθ. λογαριασμου:  Ονομα λογαριασμου:
Για ηλεκρονικη καταθεση (internet banking): GR-
Με την εξωφληση, θα σας σταλει Δελτιο Παροχης Υπηρεσιων.
 Με εκτιμηση,


 Η απαντηση που πηραμε (17/5/2010) ηταν προσβλητικη οχι μονο για μας τους ιδιους αλλα για ολους μας, διοτι αντικατοπτριζει την γνωμη που εχουν για τον κλαδο μας.

Στις 11/6/2010 ο ιδιοκτητης εστειλε γραπτη διαμαρτυρια στο συλλογο Αθηνων.
Το υφος και οι λεξεις που χρησιμοποιησε ειναι απαραδεκτα.

14 Ιουνιου 2010 λαβαμε από το συλλογο, αντιγραφο της διαμαρτυριας του  σχετικα με απαιτηση ωφειλομενης μεσιτικης αμοιβης.


Λαβετε δε υπ’οψιν σας τα ακολουθα:

Ο κ. Δ........ και η οικογενειά του είναι κλασσικο παραδειγμα πελατη προς αποφυγη!!!
Αξιοπρεπης εμφανιση και ευγενικα λογια της συζυγου η οποια αρνηθηκε να υπογραψει την εντολη αναθεσης (βλεπε επιστολη) επικαλουμενη “…λογους εντιμοτητας”. “Ο λογος μas είναι συμβολαιο” ειπε.
Όταν η πραξη ολοκλη - ρωθηκε, η αξιοπρεπης κυρια που “ο συζυγος της είναι μηχανικος… εχτισε τη μιση Αθηνα”, εκανε την “κινεζα”!

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

 Στις 7/5/2010 Λαβαμε τηλεφωνημα της κας Δ........: Πως “τολμησατε” να επικοινωνησετε και μαλιστα γραπτως και ζητατε αμοιβη. Ποιος σας ενημερωσε για το συμβολαιο;
Οι λεξεις που χρησιμοποιησε μας μετεφεραν νοερα σε σκοτεινα δρομακια του λιμανιου. Ολες, μα ολες οι λεξεις ηταν συμφωνα με τον κωδικα της αξιοπρεπους αυτης οικογενειας…αυτης του λιμανιου.

19/5/2010 λαβαμε επιστολη, με ημερομηνια 17/5/2010, από τους ιδιοκτητες του ακινητου και συζυγο της κυριας Δ....... Το υφος της επιστολης ειναι υβριστικο και απειλητικο συγχρονως:                              Ο διαμαρτυρομενος πελατης χαρακτηριζει την απαιτηση να πληρωθουμε: “αηθη συναλλακτικη συμπεριφορα”

 20/5/2010 απαντησαμε γραπτως ότι κινουμεθα νομικα.

14/6/2010 λαμβανουμε με φαξ από το συλλογο ότι ο κ. Δ...... : «...διαμαρτυρεται για απαραδεκτη συμπεριφορα μελους του συλλογου σας, αντιθετη με κάθε εννοια επαγγελματικης δεοντολογιας.»

Επιστολη μας προς τον προεδρο του συλλογου μεσιτων Αθηνων-Αττικης

Κυριε Προεδρε,

Ο πελατης ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

Να που καταντησαμε:
Να απαιτουμε την αμοιβη μας και ο πελατης να ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ (και σε αλλους φορεις - απειλει κιολας…) ότι είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΜΕΣΙΤΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ!!!

Και μαλιστα (η απαιτηση αμοιβης) είναι ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ!!!

Και εχουμε “αηθη συναλλακτικη συμπεριφορα” και ο πελατης θρασυτατα ζητα να μαθει εάν υπαρχουν “τυχον υπαρχουσες καταγγελιες για παρομοιες πρακτικες ”.

Η απαιτηση λοιπον των δεδουλευμενων του μεσιτη είναι αηθης συμπεριφορα και ο “πελατης” αυτος περιμενει να υπαρχουν και παρομιες καταγγελιες.

Δηλαδη, όταν απαιτουμε την αμοιβη μας, τοτε αυτοματα γινομαστε και δεκτες καταγγελιων αηθους συμπεριφορας από πελατες που δεν θελουν να πληρωσουν;

ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΘΡΑΣΟΣ!!!

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΙΡΑ ΤΩΝ ΜΕΣΙΤΩΝ;
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΙΤΕΣ;
Ο μεσιτης δηλαδη δεν εχει οικογενεια, δεν εχει γυναικα, ανδρα ή και παιδια να θρεψει, δεν εχει λογαριασμους να πληρωσει.

Ο μεσιτης δηλαδη ή είναι αορατος αγγελος ή είναι παμπλουτος και δουλευει για χομπυ, ή κομμωτης
Κυριοι του συλλογου (και ΟΛΩΝ των αλλων συλλογων της χωρας):


ΕΓΩ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΕΣΙΤΕΣ,                         ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ                                                           ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΑΣ:…

ΕΔΩ ΘΑ ΔΕΙΞΕΤΕ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΕΙΣΤΕ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ. 

2 σχόλια:

A-K ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ είπε...

ΟΣΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΣΙΤΗ ΜΕ ΤΟ νι ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ σιγμα, ο κάθε επίδοξος παραμεσίτης θα πετυχαίνει τον σκοπό του.
ΚΙ ΟΣΟ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΜΕΣΙΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ, που αν κρίνουμε από τον ΑΘΗΝΩΝ τέτοιοι είναι, Η ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΙΩΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ και ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ.

ΚΙ ΟΣΟ ΟΙ ΜΕΣΙΤΕΣ ΕΝΑΣ-ΕΝΑΣ ΧΩΡΙΣΤΑ , δεν παίρνουν στα σοβαρά τά προβλήματά τού κλάδου πρίν ξεσπάσουν στο γραφείο τους , , ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΟΥΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ.

Τελεία και Παύλα.

Αργυρώ Κουκουλά

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ!!!!ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΒΑΕΛΕΙ ΜΥΑΛΟ ΑΚΟΜΗ!!!!!ΕΜΕΙΣ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΑ ΧΟΝΤΡΑ ΠΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΕΙΤΕ ΕΝΤΟΛΗ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΕΙΤΕ ΕΝΤΟΛΗ ΥΠΟΔΕΙΞΗΣ!!!ΑΦΟΥ ΟΤΑΝ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ 2-3,4 ΑΤΟΜΑ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΖΗΤΑΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ...ΒΕΒΑΙΑ ΟΠΩΣ ΑΚΟΥΩ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ,ΝΑ ΜΗΝ ΖΗΤΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΑΜΠΟΛΕΣ ΦΟΡΕΣ.ΕΝΤΟΥΤΟΙΣ,Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΑ.ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΑΝ ΟΤΙ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΚΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ{ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΕΚΛΑΒΕΤΑΙ ΤΗ ΛΕΞΗ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΩΣ ΒΡΙΣΙΑ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!!!}

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

Υ.Γ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΜΟΝΟΝ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!