25 Ιουνίου 2010

Πωλητήρια στα ελληνικά νησιά «βλέπει» ο Guardian


 Πηγή: RE+D Magazine
25-06-2010, 12:17
Η Ελλάδα πουλά τα νησιά της με σκοπό να σώσει την οικονομία της αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian. Ενδιαφερόμενοι φέρεται να είναι Ρώσοι και Κινέζοι επενδυτές.
Η εφημερίδα σχολιάζει ότι η πώληση ή μακρόχρονη εκμίσθωση ενός ελληνικού νησιού θα ενίσχυε τα κρατικά ταμεία. Σημειώνεται ότι σε ιστοσελίδα με νησιά προς πώληση ανά το κόσμο, το νησάκι Ναυσικά στο Ιόνιο κοστολογείται στα €15 εκατ.
«Μόνο 227 ελληνικά νησιά κατοικούνται και η απόφαση να προχωρήσουν οι πιθανές πωλήσεις οφείλεται επίσης στην αδυναμία του κράτους να αναπτύξει βασικές υποδομές ή να ελέγχει την ασφάλεια των περισσότερων νησιών του. Η ελπίδα είναι ότι η πώληση ή μακροπρόθεσμη εκμίσθωση κάποιων νησιών θα προσελκύσει επενδύσεις που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και φορολογητέο εισόδημα», προσθέτει η εφημερίδα.
Σημειώνεται ότι εν μέσω της οικονομικής κρίσης και των απεργιών που σχεδόν παρέλυσαν τη χώρα Γερμανοί πολιτικοί είχαν καλέσει την Ελλάδα να αρχίσει να πουλά νησιά και ιστορικά μνημεία. «Φαίνεται ότι τώρα η ελληνική κυβέρνηση εισακούει το αίτημά τους», σχολιάζει ο Guardian.
Η εφημερίδα προσθέτει ότι οι επενδυτές του Σίτι, που αποφεύγουν τις ελληνικές επενδύσεις, καλωσορίζουν την πώληση ελληνικών νησιών. Βρετανός αναλυτής σχολιάζει ότι «είναι κρίμα αν τα πράγματα φτάσουν σε αυτό το σημείο, αλλά τουλάχιστον δείχνει ότι η Ελλάδα είναι προετοιμασμένη να κάνει οτιδήποτε χρειαστεί για να τηρήσει τις υποχρεώσεις του».
____________________________________________________________________________________________-


Σ Χ Ο Λ Ι Ο  :  Για όποιον ξέρει  να διαβάζει πίσω από τίς γραμμές , ο Γκάρντιαν  εννοεί  συγκεκριμμένα πράγματα  και με το ''τουλάχιστον'' και με το ''οτιδήποτε''.  Ενδέχεται , λοιπόν, να φτάσουμε και στο σημείο,  ως μεσίτες,  να πουλάμε αγάλματα χωρίς να θεωρούμαστε αρχαιοκάπηλοι!

(Προφανώς θέλει ειδικές εκτιμητικές γνώσεις και πιστοποιήσεις  που τα συνιστώμενα για μεσίτες Σεμινάρια Εκτιμητικής δεν τίς παρέχουν, κι ίσως γι΄αυτό,  το ΔΣ  του Συλλόγου Μεσιτών Αθηνών,  κρούει τον κωδωνα του κινδύνου  με τό ''ετεροαπασχοληθείτε''. )

          Αργυρώ Κουκουλά 
A-K   ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
         www.akestate.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: