15 Ιουνίου 2010

Μεσίτες... κομμωτές και πωλητές λαδιού


Μεσίτες... κομμωτές και πωλητές λαδιού
Bασίλης Σ. Κανέλλης
15-06-2010, 07:18
Απίστευτες καταστάσεις βιώνουν οι επαγγελματίες της αγοράς, κυρίως τα μεσιτικά γραφεία, τα οποία εν μέσω κρίσης βρίσκονται αντιμέτωπα με το λουκέτο εξαιτίας της έλλειψης πελατών. Δεν φτάνει ότι έχουν κλείσει κάποια μεσιτικά, κυρίως όσα λειτουργούσαν ερασιτεχνικά, ούτε ότι ακόμη και μεγάλοι μεσίτες αναγκάστηκαν να διώξουν μεγάλο μέρος του προσωπικού τους και των συνεργατών τους, τώρα έρχονται και ακόμη χειρότερες εικόνες.

Σύμφωνα με έρευνα του ered.gr, υπάρχουν μεσιτικά που υπολειτουργούν έχοντας ένα τηλέφωνο μόνο, κι αυτό εγκατεστημένο στο σπίτι του μεσίτη. Οι κλήσεις γίνονται εκτροπή στο τηλέφωνο του μεσίτη και έτσι γίνεται η διαπραγμάτευσης με τον πελάτη.

Σε άλλη περίπτωση, μεσιτικό γραφείο μοιράζεται το χώρο με άλλη δραστηριότητα, εντελώς άσχετη με τα ακίνητα και συγκεκριμένα με ένα... κομμωτήριο. Πιθανότατα πρόκειται για επαγγελματική δραστηριότητα κάποιου μέλους της οικογένειας.

Σε άλλη περιοχή, μεσίτης εκτός από πωλητήρια και ενοικιαστήρια σπιτιών αποφάσισε να πουλήσει και... λάδι για τα προς το ζην.
Αλλα γραφεία αναγκάζονται να αλλάξουν δραστηριότητα και παράλληλα με τις πωλήσεις ακινήτων κάνουν και διάφορες εργασίες, όπως διεκπεραιώσεις εργασιών, τουριστικές δραστηριότητες κ.λπ.

Ο Σύλλογος μεσιτών προσπαθεί να περιορίσει το φαινόμενο των μεσιτών - αλεξιπτωτιστών ωστόσο κάνει και τα στραβά μάτια αφού βλέπει ότι η κρίση αναγκάζει πολλούς να κάνουν οτιδήποτε για να επιβιώσουν.

  ΠΗΓΗ: http://www.ered.gr/gr/newInside.php?art=12816
_________________________________-
Σ.Σ: .....βέβαια, το μόνο που δεν μας λέει ο φίλτατος μελετητής του κλάδου  είναι  τί είδους έρευνα 'εκανε το Εred που την επικαλείται και γιατί δεν μας την κάνει   γνωστή και σε μας .
Ομολογουμένως ο επίλογός του  έχει πλάκα ,επειδή   ο φίλτατος  μελετητής του κλαδου  πιστεύει ότι υπάρχει μόνο ένας ΣύλΛογος Μεσιτών (τόσο ενήμερος των μεσιτικών και ''ούτος εκείνος'' !)


        Aργυρώ Κουκουλά 
Α-Κ  ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ 
                                                             www.akestate.gr

3 σχόλια:

Mεσιτικά Νέα είπε...

Πολυ ενδιαφερον!
Ο απολυτος εξευτελισμος του κλαδου μας.
Αναμενουμε την ΑΜΕΣΗ απαντηση του συλλογου καιτην απαιτηση της ανακλησης του δυσφημιστικου "αρθρου"καθως και την επανορθωση του.

Ο κ. Κανελλης καλα θα κανει να μας ενημερωσει για τις λεπτομεριες της "ερευνας".

A-K ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ είπε...

Σιγά μην μπεί στον κόπο να αποκαταστήσει την φήμη του ο Σύλλογος Μεσιτών Αθηνών, που ακόμα δεν αποφάσισε άν λέγεται ΜΑΣ ή ΣΜΑΣΑ.
και μάλιστα όταν κι ό ίδιος έστειλε στην αρχή του μήνα μιά πανηλίθια επιστολή πρός τα μέλη του που προέτρεπε κι όλας σε κάτι παρόμοιο.Εγώ σκέφτομαι πώς μπορεί να υπαγόρευσε κι όλας το άρθρο , μιας και πεποίθησή μου είναι ότι τόσο στοην Συνομοσπονδία όσο και στόν Σύλλογο Μεσιτών Αθηνών , μεθοδεύεται η απομάκρυνση συναδέλφων από τών κλάδο υπέρ των ''μεγαλογραφείων''.

Αργυρώ

Α.Σ. Συνάδελφος επαρχίας είπε...

Σήμερα έμαθα οτι στην επαρχία, "συνάδελφος" διατηρεί ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ και συγχρόνως διαθέτει και άδεια μεσίτη!!!!

Ο συνάδελφος αυτός δεν έχει ουτε υπολογιστή, ούτε ξέρει τι του γίνεται!