15 Ιουνίου 2010

Οταν υπάρχει χωροταξικό σχέδιο και οικιστική άποψη!!!

       Το ρωσικό όνειρο για μια μονοκατοικία :











Mια ολόκληρη περιοχή, μεγαλύτερη από την έκταση της Κύπρου, αγόρασε η ρωσική κυβέρνηση για να υλοποιήσει το σχέδιο ανέγερσης μονοκατοικιών, απομακρυνόμενη από τις ογκώδεις πολυκατοικίες της σοβιετικής εποχής.
Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο Αλεξάντρ Μπράβερμαν, γενικός διευθυντής του κτηματικού ταμείου Federal Fund for the Promotion of Housing Con-struction, που ίδρυσε το 2008 ο πρόεδρος Μεντβέντεφ. Στόχος του ταμείου είναι η ενίσχυση του κατασκευαστικού κλάδου και η ανάπτυξη του προγράμματος οικοδόμησης μονοκατοικιών.
Η στροφή της κυβέρνησης από την επιλογή της πολυώροφης και πυκνοκατοικημένης πολυκατοικίας στην οικειότερη μονοκατοικία αναμένεται να συμβάλει στην αλλαγή της νοοτροπίας των Ρώσων ως προς την επιλογή κατοικίας και τις στεγαστικές τους συνήθειες.
Σε συνέντευξή του στη Μόσχα, αυτή την εβδομάδα, ο κ. Μπράβερμαν τόνισε ότι «για μεγάλο χρονικό διάστημα οι πολίτες μας είχαν συνηθίσει να ζουν σε θεόρατες πολυκατοικίες και θα πρέπει να παραδεχθούμε ότι έχουν διατηρήσει τις συνήθειές τους.
Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα πρόγραμμα για την τόνωση της ζήτησης για μονοκατοικίες. Θα το ξεκινήσουμε στο άμεσο μέλλον. Ονομάστε το ρωσικό όνειρο. Νομίζω ότι μπορούμε να το κάνουμε αληθινό». Σύμφωνα με τις αντιλήψεις του κ. Μεντβέντεφ, η ιδιοκτησία μονοκατοικιών είναι ο καλύτερος τρόπος για την εξάπλωση της μεσαίας τάξης στη Ρωσία, που θα δημιουργήσει έναν μηχανισμό οικονομικής και δημογραφικής διεύρυνσης.
Το 77% των 142 εκατομμυρίων Ρώσων «είναι στοιβαγμένο» σε διαμερίσματα που τους έχει κληροδοτήσει η σοβιετική στεγαστική πολιτική, η οποία απέκλειε κάθε τι ιδιαίτερο και ατομικό, όπως δήλωσε τον Απρίλιο του 2008 ο πρόεδρος Μεντβέντεφ, εγκαινιάζοντας το στεγαστικό του πρόγραμμα.
Aντιθέτως, στις Ηνωμένες Πολιτείες το 67% των Αμερικανών διαθέτει ιδιόκτητο σπίτι, σύμφωνα με πρόσφατα στατιστικά στοιχεία.





________________________________________________________________

Σ.Σ::    Το  ελληνικό? 

Κι επειδή εκτός του ότι πουλάμε σπίτια , κατοικούμε και γειτνιάζομε κι όλας με σπίτια, έχουμε άποψη για τό περιβάλλον που  θέλουμε  να μένουμε?

Α ρ γ υ ρ ώ    Κ ο υ κ ο υ λ ά
Α-Κ   ΑΣΤΙΚΕΣ  ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
                                                              www.akestate.gr
                                              

Δεν υπάρχουν σχόλια: