6 Οκτωβρίου 2010

Αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών ανά έτος
06/10/2010 | Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 
Την αυτοματοποίηση του ισχύοντος συστήματος προσδιορισμού των αντικειμενικών αξιών, μελετά η κυβέρνηση, προκειμένου να παρακολουθούνται οι αγοραίες τιμές και οι αντικειμενικές να αναπροσαρμόζονται αναλόγως ανά έτος, όπως δήλωσε σε συνομιλία του με δημοσιογράφους ανώτερο στέλεχος του υπουργείου.
Το οικονομικό επιτελείο εξετάζει, επίσης, την ένταξη του συνόλου των περιοχών της χώρας, ακόμη και των εκτός σχεδίου, στο σύστημα των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, καθώς διαπιστώνονται απώλειες στην είσπραξη εσόδων, όπως το ΕΤΑΚ.
     
           Αντικειμενικές αξίες από το ΥΠΕΚΑ
ΠΗΓΗ:  RE+D Magazine
            06-10-2010, 14:49
Την συμμετοχή του Υπουργείου Περιβάλλοντος στη διαμόρφωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων πρότεινε ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής κ. Κώστας Καρτάλης μιλώντας στο 5ο RΕD Business Forum.

O κ. Καρτάλης σημείωσε πως τις αντικειμενικές αξίες δεν μπορεί να τις καθορίζει μόνο το υπουργείο Οικονομικών αλλά θα πρέπει να έχει λόγο και το υπουργείο Περιβάλλοντος που έχει την ευθύνη για τη Χωροταξία. «Δεν μπορείς να κάνεις αναπτυξιακή πολιτική μόνο με νούμερα», τόνισε κατά τη διάρκεια της παρέμβασης του στη συζήτηση για τις Αστικές Αναπλάσεις. «Για τον επιτυχημένο αναπτυξιακό σχεδιασμό θα πρέπει να ξεπεραστεί ο εκλογικός κύκλος της τετραετίας», σημείωσε.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις αλλαγές που φέρνει ο Καλλικράτης, ο οποίος όπως τόνισε, επηρεάζει τη δομή των ελληνικών πόλεων και τον τρόπο αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας. Σημείωσε πως αυτή τη στιγμή διαμορφώνονται χωροταξικά σχέδια και ΣΧΟΑΠ χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα νέα διοικητικά όρια των δήμων όπως θα διαμορφωθούν από 1/1/2011.

...και βεβαίως θα μπορούσε η Ομοσπονδία Μεσιτών Ελλαδος, (εάν δεν ήτο κατ΄εφημισμόν υπαρκτή) να υπενθυμίσει στο Οικονομικό Επιτελείο της Κυβέρνησης και στο ΥΠΕΚΑ,την συμβολή που μπορεί να έχει ο κλάδος των μεσιτών στο συγκεκριμένο θέμα, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα και την παρουσία της.

H αχρησία ρόλων οδήγησε αναπόφευκτα και στην αχρηστία τους, τ'αντίθετο ή και τα δυο?
 
Αργυρώ Κουκουλά 
 www.akestate.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: