14 Αυγούστου 2010

Εσωτερική "σύγκρουση" στον μεσιτικό κλάδο

Εσωτερική "σύγκρουση" στον μεσιτικό κλάδο
Πηγή: e-Red
Bασίλης Σ. Κανέλλης
12-08-2010, 08:38
«Αποσχιστικές» τάσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται σε εξέλιξη στον κλάδο των μεσιτών εν αναμονή και του νέου θεσμικού πλαισίου που προωθεί η κυβέρνηση. Κτηματομεσίτες νέας γενιάς, με καλές σπουδές, νέες ιδέες και μεγάλη γνώση σε θέματα real estate και το κυριότερο, άνθρωποι που θέλουν να ξεφύγει το επάγγελμα του μεσίτη από το καθεστώς της δυσφήμησης και αντιμετώπισης από τον κόσμο με επιφυλακτικότητα, κινούνται προς την κατεύθυνση της συνεννόησης πέρα και πάνω από συντεχνίες και σωματεία. Συγκεντρώνονται και συνομιλούν για τα προβλήματα του κλάδου τα οποία εδώ και δεκαετίες δεν επιλύονται είτε εξαιτίας της αβελτηρίας της επίσημης πολιτείας είτε εξαιτίας της αδυναμίας των γνωστών «επαγγελματιών» συνδικαλιστών παλαιάς κοπής που αδυνατούν να προωθήσουν τα αιτήματα ενός κλάδου ο οποίος πρέπει άμεσα να εκσυγχρονιστεί.

Την ίδια ώρα, κάποια μέτρα στη σωστή κατεύθυνση και μια προσπάθεια δημιουργίας κανόνων δεοντολογίας και εξασφάλισης της διαφάνειας στις συναλλαγές έχουν «θορυβήσει» όσους μεσίτες εδώ και χρόνια έχουν «βολευτεί» στην τακτική της αδράνειας προκειμένου να ελέγχουν τον κλάδο. Ενώ υπάρχουν πολλές εκατοντάδες σοβαρά μεσιτικά γραφεία, με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά την αγορά, που θέλουν διάφανες διαδικασίες και αλλαγή της νοοτροπίας που κυριαρχεί επί χρόνια στο επάγγελμα, λίγοι μεσίτες δεν θέλουν αλλαγές που δεν τους συμφέρουν.

Ωστόσο, πληροφορίες από την ίδια την κτηματομεσιτική αγορά κάνουν λόγο για μια δυναμική που βρίσκεται σε εξέλιξη και βοηθούμενη από το νέο θεσμικό πλαίσιο, θα φέρει τα πάνω - κάτω στο επάγγελμα. Θα το καταστήσει αναγκαιότητα για την αγορά ακινήτων, όπως συμβαίνει σε όλες τις πολιτισμένες χώρες. Και θα του δώσει το κύρος που χρειάζεται σε μια σύγχρονη αγορά η οποία δεν μπορεί να δεχθεί πλέον «αλεξιπτωτιστές», συνεννοημένους για τις αμοιβές μεσίτες ή πλουτίζοντες σε βάρος των άλλων. Επίσης, δεν μπορεί να δεχθεί εκβιαστικές ή εκφοβιστικές μεθόδους σε βάρος κάποιων που θέλουν κάτι καλύτερο για τον μεσιτικό κλάδο και οι οποίοι μας εκμυστηρεύονται ότι συνεχίζει να επικρατεί το απόλυτο χάος.

____________________________


ΑΑς το ξαναπώ : 
       καιρός φέρνει τα λάχανα , καιρός τα παραπούλια!!!

                                                          Αργυρώ Κουκουλά

Δεν υπάρχουν σχόλια: